Sunday, January 31, 2016

Ce tipuri de eyelinere exista și cum se folosesc?

Buna fetelor si bine v-am regasit /hihi

Pentru ca sunt un mare fan al eyelinerelor sau a tusurilor de ochi, astazi m-am gandit sa va povestesc mai multe despre acestea :).

In primul rand, in functie de compozitia sau textura lor eyelinerele pot fi de mai multe feluri: lichide sau gel si mai pot fi mate, lucioase, sidefate si chiar metalice.

Preferate mele de pana acum sunt cele gel mate :). Am vreo 6 cred de la Inglot. Ca sa va dati seama care functioneaza cel mai bine pentru voi va trebui sa le incercati :).



Eyelinerele gel in recipient: se utilizeaza intotdeauna cu o pensula speciala pentru eyeliner. Textura lor nu este la fel de sensibila ca la cele lichide. Rezista cel mai mult dintre toate - pana le demachiezi mai exact :D. Iti asigura o aplicare fina, fara prea multe tremuraturi /wahaha. Acestea vin de obicei in formula waterproof ceea ce inseamna ca rezista destul de mult pe pleope fara sa se stearga, intinda sau alte bazaconii. Mie personal mi se par cel mai usor de folosit dintre toate.

Dezavantajele ar fi ca in afara de eyeliner ai nevoie si de pensula pentru a-l aplica (ceea ce il face mai dificil de luat in concediu) si faptul ca se usuca in timp. Noroc cu Duraline de la Inglot ca aplic o picatura si isi revine imediat.

Creioanele de ochi: sunt super usor de pus pe pleope si iti asigura linii difuze faine :). Se pot folosi foarte usor pe linia apei (sau conjunctiva) fara riscul de a le baga in ochi :)). Incap super bine in trusa de calatorii...deci inca un plus pentru ele :).

Singurele dezavantaje ar fi ca trebuiesc ascutite des, ca nu rezista foarte mult timp pe pleope (cu exceptia celor waterproof) si au efect de multe ori de smudge - un aspect mazgalit/neingrijit.

Eyelinerele lichide cu pensula: sunt super bune cand vrei sa ai o linie subtire si ascutita. Se sterg foarte usor si dau un finish dragut :).

Dezavantejele ar fi ca iti trebuie skill-uri serioase si timp mult ca sa trasezi linii cu aceste eyelinere /wahaha. Au nevoie de timp pentru a se usca. De multe ori se sterg in timpul zilei de pe ochi.

Eyelinerele de tip carioca: iti asigura si ele linii fine, subtiri si ascutite si mi se par un pic mai usor de folosit decat cele lichide  mentionate mai sus, deoarece sunt mult mai usor de controlat cand se aplica si ofera un look perfect in putin timp.

Dezavantejele acestui tip de eyeliner ar fi ca trebuie sa insisti sa le aplici de mai multe ori pentru a avea o culoare indrazneata, intensa si apoi sunt mai greu de demachiat fara produse speciale (demachiante bifazice), avand in vedere ca am  pus nu stiu cate straturi de produs :))).

Eyelinerele gel de tip creion: sunt foarte usor de folosit, au varful moale si se aplica usor. Nu este nevoie sa fie aplicat de mai multe ori deoarece sunt foarte pigmentate. Sunt waterproof deci nu se strang, curg sau altceva. Sunt usor de aplicat pe linia apei si usor de luat in vacanta :).

Singurul dezavantaj ar fi ca nu iti asigura linii ascutite, fine si bine definite.

Cam asta am vrut eu sa va povestesc despre eyelinere :). Voi ce eyelinere folositi? Care vi s-a parut pana acum cel mai usor de folosit? Dar cel mai greu? Lasati un comentariu mai jos and let's chat about it :).

Sa aveti o zi de duminica relaxanta si plina de momente frumose :-*

xoxo /bye