Tuesday, August 16, 2016

Machiajul de mireasa - Do's and don'ts

Vara este sezonul nuntilor. Cred ca sunt sute de nunti in zilele de weekend, de unde si o intreaga industrie pregatita sa serveasca mirii pregatiti pentru un nou inceput.

Pentru ca machiajul de mireasa este un pas important in ziua cea mare: ori iese bine, ori strica toata nunta, m-am gandit sa scriu un pic despre subiect fie ca mergeti la un Make-Up Artist pentru machiaj sau alegeti sa va faceti singure acest machiaj.




Sursa: www.pinterest.com

Daca mergeti la un Make-Up Artist:


  • Nu sariti peste proba machiajului. Aceasta proba este utila atat Make-Up Artistului cat si voua. Astfel va puteti da seama daca machiajul, surprinde personalitatea voastra si va pune in evidenta trasaturile. Se poate intampla ca o mireasa sa sara peste proba machiajului si sa se trezeasca in ziua nuntii ca machiajul nu ii place, ca nu are timp sa gaseasca un alt Make-Up Artist si ca trebuie sa se multumeasca cu asta in ziua cea mai importanta pentru ea.
  • Incercati mai multi Make-Up Artisti. Chiar daca ati gasit un Make-Up Artist care stiti din experienta altor persoane ca machiaza bine, e posibil ca voua sa nu va placa cum a iesit machiajul la proba. Respirati adanc si cauti un Make-Up Artist care sa surprinda prin acel machiaj exact cum va doriti sa aratati in ziua nuntii. 
  • Discutati deschis cu Make-Up Artistul. O relatie cu un Make-Up Artist este o relatie in primul rand de comunicare si respect. Daca e ceva ce nu va place, este bine sa-i spuneti, pe cat de diplomat posibil, ce anume va deranjeaza sau de ce nu sa-i dati sugestii despre cum vreti sa aratati. Cu cat discutati mai mult despre firea voastra, ceea ce va doriti si cum arata rochia de mireasa, cu atat mai mult Make-Up Artistul va sti ce machiaj sa faca. 
  • Nu-i cereti unui Make-Up Artist sa va faca ca intr-o poza cu un machiaj care va place. Chiar daca ati vazut pe Pinterest un machiaj care va place enorm de mult, asta nu inseamna ca Make-Up Artistul va putea sa va faca un machiaj la fel. Cand machiaza, un Make-Up Artist tine cont de tipul ochiului si de corectia acestuia, de fizionomie si corectia acesteia dar si de sprancene. Daca machiajul pe care l-ati vazut este pe o alta forma de ochi, s-ar putea ca Make-Up Artistul sa nu poata face machiajul vostru sa arate la fel ca in poza. Pentru directie in machiaj, cu ceea ce va doriti, este totusi potrivita poza.  

Daca alegeti sa va machiati singure:

  • Nu sariti peste baza machiajului. Daca ati ales sa va machiati singure in ziua nuntii, incercati sa folositi un primer de fata si fond de ten care uniformizeaza tenul si va arata bine in poze, dar care va si rezista intregii zile de caldura, dans si pupaturi.
  • Faceti o proba cu machiajul si poze lumina zilei. Pentru ca nu vreti sa fiti nepregatite in ziua cea mare, faceti o proba a machiajului cand aveti timp si mergeti si faceti poze la lumina zilei. Cum sunt pozele? Va plac? Daca nu, acum este momentul sa ajustati machiajul astfel incat sa fie ceea ce va doriti in ziua nuntii. Totodata aceasta ar putea fi si o proba de rezistenta a machiajului. A rezistat machiajul pana seara? A curs, s-a intins pe toata fata? Daca da, e momentul sa cumparati alte produse de machiaj care garanteaza rezistenta acestuia. 
  • Nu mergeti pe machiaje a ochilor prea dramatice. Cu exceptia rimelului, sariti peste culoarea neagra in machiajul ochilor, care pentru multe persoane este mult prea aspru. Puteti crea un efect mult mai frumos cu alte culori, care vor crea un aspect soft si plin de farmec. Incercati mai bine culori maro, gri, bleu sau chiar mov. 
  • Nu uitati de sprancene. Sprancenele pun ochii in evidenta si pot schimba intregul aspect fetei. In afara de a merge la un profesionist pentru stilizare, inainte de nunta, incercati sa le definiti printr-o pudra de sprancene. Urmati forma naturala a sprancenei cu un fard de sprancene de culoarea parului.
  • Nu mergeti numai dupa ce e in trend. Daca tendintele actuale in machiaj, nu va avantajeaza, nu mergeti in directia aia. Mai bine un machiaj simplu si frumos decat unul complex care nu ne pune trasaturile in evidenta. 
  • Concentrati-va pe cele mai importante elemente ale look-ului: piele frumoasa cu aspect natural, sprancene usor facute si gene frumos rimelate. Daca va concentrati pe aceste elemente, machiajul va arata bine oricum. 
  • Folositi culoare in machiaj. Machiajul trebuie sa aiba suficienta culoare cat sa compenseze albul rochiei. Exista o diferenta intre hainele de zi cu zi si rochia de mireasa; la fel ar trebui sa fie si cu machiajul. Incepeti prin a va asigura ca pielea arata neteda si fina (fara pori inestetici care se vad in fotografii) si adaugati treptat culoare in obraji si pe buze pentru a da stralucire fetei. 

Voi ce alegeti pentru ziua cea mare? Va riscati sa va machiati singure sau apelati la un profesionist? Lasati-mi gandurile voastre despre acest subiect, intr-un comentariu mai jos.