Monday, July 25, 2016

Cum ne machiem cand facem poze

Buna fetelor,

Weekend-ul trecut am organizat o sesiune de fotografie cu machiaje de vara. Am avut patru modele pe care le-am machiat, dupa care un fotograf a facut fotografii in mai multe ipostaze, in parc.

Machiajul din realitate cu cel din poze nu arata tot timpul la fel. Asta deoarece blitz-ul si obiectivul aparatului schimba in totalitate modul in care se vede fata.



In viata reala nu exista ceva care sa directioneze lumina pe fata si sa "spele" trasaturile. In plus, ochiul uman vede in mod diferit fata de lentila unui aparat de fotografiat, motiv pentru care aratam diferit in oglinda versus in poza.

Daca aveti vreo petrecere, nunta sau botez si nu ajungeti la un profesionist pentru a va machia, mai jos gasiti cateva tips& tricks despre cum puteti sa va machiati voi singure pentru a arata uimitor in poze, pentru ca sa fim seriosi, nu exista petrecere fara poze.


  • Folositi un primer pentru fata. Primer-ul ajuta in a "nivela pielea" astfel incat fondul de ten sa arate mai neted si mai natural.
  • Blenduiti bine anticearcanul in zona de sub ochi. Daca anticearcanul nu este blenduit bine in piele, pozele pot dezvalui linii fine sau colorituri ciudate in zona ochilor. Blitz-ul aparatului scoate in evidenta orice, deci este important ca amestecarea corectorului cu fondul de ten sa fie una fara urme.
  • Umpleti sprancenele cu fard sau creion. Sprancenele dau structura ochiului. O spranceana plina face fata sa para mai tanara si mai fresh. Aveti grija doar sa nu le umpleti prea tare sau sa folositi culori gresite.
  • Folositi culori mate. Culorile mate nu au sclipici sau luciu. Cand stiti ca faceti fotografii este de preferat sa folositi culori care nu pun lumina pe fata. Blitz-ul aparatului si sclipiciul va vor face fata sa para uleioasa.
  • Aplicati machiajul in lumina naturala. Iluminatul interior poate modifica aspectul machiajului. Unele lumini ar putea sa va arate ca nu aveti suficienta culoare si astfel sa aplicati prea multa. Cu totii am vazut poze unde credeam ca machiajul arata bine cand l-am facut, insa in poze ne intrebam ce s-a intamplat. 
  • Faceti un contur al ochilor cu negru si folositi rimel negru. Daca de obicei folositi maro sau alte culori, e bine ca pentru poze sa optati pentru negru. Culorile mai inchise vor da un contrast mai mare. Contrastul va face ochiul sa iasa in evidenta mai bine.
  • Conturati fata. Folositi un bronzer pe tample si usor pe linia maxilarului si blush pentru orbaji. Blush-ul adauga culoare si dimensiune obrajilor.
  • Nu sariti peste ruj. In poze este important sa avem buze simetrice, echilibrate si saturate. Daca sarim peste ruj, in poze gura se va "amesteca" cu restul fetei.  Trebuie sa contrastati trasaturile pentru cele mai bune rezultate.
  • Daca va doriti un pic de extravaganta folositi gene false.
  • La final asigurati-va ca ati fixat machiajul cu o pudra translucenta astfel incat sa nu inceapa sa va plece, curga machiajul pana la poze. 

De asemenea as sugera sa faceti cateva poze inainte sa plecati de acasa ca sa vedeti cum iese machiajul in poze. Asta e cel mai bun mod in care sa invatam cum sa aratam bine in poze. Asa va puteti da seama si de unghiurile in care iesiti bine in poze. 

Cu putina practica eu zic ca atat machiajul cat si pozele vor iesi super.