Tuesday, June 14, 2016

8 Lucruri pe care nu le stiai despre Concelear

Buna fetelor /hihi

Bine v-am regasit pe blog :). Astazi m-am gandit sa va vorbesc despre lucrurile pe care nu le stim in mod normal despre concelear (anticearcan/corector) dar pe care le-am aflat de la curs sau din alte surse sau din experienta personala.

Daca va plac informatiile din blog, va puteti lasa adresa de email pentru a primi postarile direct pe mail :).

Sa incepem zic:

1. Concelear-ul poate inlocui fondul de ten. Mai ales pe perioada verii, putem alege sa aplicam corector doar in zone specifice si zona de sub ochi si fixam cu putina pudra.

2. Concelear-ul se poate folosi pentru acoperirea cosurilor/petelor. Atentie daca vreti sa acoperiti cosuri sau pete, nu folositi un corector lichid si in niciun caz mai deschis decat nuanta pielii deoarece asta va face "problema" sa iasa si mai tare in evidenta.

3. Pentru zona cearcanelor, daca aveti cearcane profunde se foloseste un corector de culoarea somonului care "anuleaza" maro-ul de sub ochi si abia apoi se foloseste un anticearcan cu rol iluminator in aceeasi culoare a pielii sau mai deschis cu una-doua nuante.

4. Exista corectoare colorate. Da ati auzit bine. Ele sunt menite sa faca corectii de culoare tenului.
- Mov este pentru tenul foarte galben, palid
- Verde pentru corectarea rosetii pielii


Sursa: Youtube

5. Corectorul trebuie folosit in cantitati cat mai mici. De ce? Pentru ca se strange in ridurile fine si arata ciudat. Eu am observat ca anticearcanele fluide isi fac mult mai bine treaba decat cele mai compacte (crema) sau cele cu acoperire mare. Altfel usuca zona de sub ochi care e oricum destul de sensibila si vom arata cu +10 ani cel putin.

6. Corectorul impreuna cu pudra pot fi o baza foarte buna de pleoape. Daca nu aveti la indemana un primer de ochi si va doriti ca machiajul sa reziste, ei bine, incercati sa folositi corectorul pe care sa il fixati cu pudra. Culorile vor fi mai vibrante si machiajul va rezista mai mult pe ochi.

7. Corectorul se poate folosi in loc de iluminator. Daca nu aveti o paleta de contouring, puteti folosi foarte bine corectorul pentru iluminarea zonelor fetei, si un fond de ten mai inchis la culoare pentru contur.

8. Corectorul mai poate fi folosit si pentru corectii specifice dupa machiaj (buze, arcada, forma sprancene).



Voi in ce feluri mai folositi corectorul? Ce trucuri mai stiti? Lasati un comentariu mai jos si dati-ne si noua, celorlalte de stire.

Va pup fetelor

xoxo /bye