Tuesday, August 2, 2016

6 Trucuri pentru machiajul ochilor cu pleoapa cazuta

Buna,

Inca de dinainte de a ma apuca de cursurile de make-up, am machiat suficiente persoane si nu pot spune ca mi-a iesit intotdeauna bine. Nici dupa ce am terminat cursul nu mi-a iesit machiajul asa cum imi doream in anumite cazuri. 

Despre unul din aceste cazuri va voi vorbi astazi: machiajul ochilor cu pleoapa cazuta. 


Pentru ca experienta te invata cel mai bine si pentru ca m-am documentat despre acest subiect , m-am gandit sa scriu niste pasi simpli despre cum putem machia cel mai bine acest tip de ochi.

Un machiaj corect al ochilor cu pleoapa cazuta, va va ajuta sa aratati odihnite si sa aveti un look tanar.


  •  Incepeti cu sprancenele

Sursa:www.faceliftavenue.com



O forma corecta a sprancenelor va ascunde pleoapa cazuta. Accentuati sprancenele cu un fard si arcuiti-le pe cat posibil.

  • Folositi farduri de ochi mate

Fardurile sidefate sau satinate lumineaza, asta insemnand ca atunci cand veti pune un astfel de fard pe pleoape atentia va fi atrasa intr-acolo.


  • Folositi un primer de ochi


Primerele de ochi sunt niste produse minune care tin fardurile pe pleoape mult timp. Folosind un primer inainte de fard, va asigurati ca fardul nu se va strange in pliu, de-a lungul zilei.


  •  Conturati-va corect ochiul

Sursa: www.pinterest.com

 Pentru ca la ochii cazuti, pliul este foarte jos, este de preferat sa il cream acolo unde ar fi trebuit sa fie de la bun inceput: imediat sub osul arcadei. Puteti pune o pensula, o lingura sau orice altceva care sa va ajute sa creati pliul perfect. Tot ce trebuie sa faceti este sa folositi culori intermediare de fard si sa blenduiti/estompati bine si usor in sus, pana nu se mai vede nici o linie clara a fardului tocmai aplicat. Pe arcada aplicati un fard deschis care va ilumina zona si va atrage atentia de la pleoapa cazuta.


  • Aplicati corect eyelinerul



Ei bine, aici e aici. Stiu ca sunt foarte multe pasionate de make-up care isi doresc foarte mult sa foloseasca eyelinerul insa pleoapa cazuta nu le permite. In cazul acesta, eyelinerul se poate aplica in mai multe feluri:

-      -> Fie se da o linie usoara la baza genelor fara sa depaseasca pleoapa
-     ->  Fie se creeaza o linie de la pleoapa inferioara si se pleaca de acolo in sus, pentru a evita ca pliul cazut sa pice pe linia de eyeliner si astfel sa se vada o linie intrerupta
-    ->  Fie se face o linie groasa spre exteriorul ochiului astfel incat linia sa nu se vada “rupta” datorita pliului cazut.

  • Folositi Mascara

 
Sursa: www.youqueen.com



Mascara acopera pleoapele si deschide ochii. Deci folositi cu incredere pentru a distrage atentia de la pleoape.

Cu acesti pasi simpli, putem avea un machiaj care sa ne puna trasaturile in evidenta si care sa ne faca sa mergem pe strada mult mai sigure pe noi.


Voi ce alte trucuri mai stiti pentru ochii cazuti? Lasati un comentariu mai jos cu experienta voastra pe acest subiect. Sunt sigura ca stiti mai multe :).