Thursday, August 11, 2016

4 feluri in care putem aplica fardul fara sa pice

De cand am inceput sa ma machiez, adica de foarte multi ani, am avut intotdeauna aceeasi problema: in timp ce aplicam fardul pe pleoape, particule de fard picau pe toata zona de sub ochi, se intindea pe toata fata si trebuia sa sterg totul si sa o iau de la inceput.

Pentru ca imi place sa ma machiez si fiindca nu am timp de curatat si corectat fardul picat pe fata, am descoperit patru modalitati prin care ma pot machia fara sa ma murdaresc.






1. Aplic fardul inainte de a machia fata

Avantaj:  nu mai sterg fata dupa aia pentru corectii
Dezavantaj: trebuie blenduit fardul dupa ce se aplia baza de machiaj (fondul de ten si anticearcanul) astfel incat sa nu para decupat pe fata. Deci timp in plus.

2. Pun pudra libera mai multa in zona de sub ochi

Pudra libera este buna pentru ca pusa intr-o cantitate mai mare in zona de sub ochi, creeaza un "scut" care nu permite particulelor de fard sa se lipeasca de piele. Totodata, daca urmariti tutoriale de machiaj pe YouTube ati auzit probabil de tehnica "Baked" adica se lasa pudra pe fata mai mult timp, iar zona va fi mult mai iluminata decat in mod normal.

Avantaj: fardul picat peste pudra se sterge foarte usor cu o pensula evantai sau o pensula de pudra. Pudra de dedesubtul fardului nu o sa-i permita sa se intinda pe toata fata si sa se lipeasca de piele
Dezavantaj: pudra in exces usuca zona de sub ochi si astfel riduri fine sunt accentuate.

3. Folosesc benzi protectoare

Benzile protectoare sau Shadow Shields au fost inventate tocmai pentru a rezolva problemele pe care le au femeile cu fardul cazut. Totodata aceste benzi dau si directia in machiaj, ajutandu-ne sa facem niste linii de tus sau fard mai usor.

Avantaj: fardul nu pica machiajul ramane acolo, nu trebuiesc facute corectii apoi
Dezavantaj: pretul. Pe http://andracosmetics.ro/benzi-protectoare/ pretul este de 40 lei. Nu zic ca e mult sau putin insa e un cost in plus de care trebuie sa tinem cont. Nu stiu daca se gasesc si in magazinele cu produse de machiaj de tip "drugstore" , adica brand-urile comerciale.


4. Dozez fardul de ochi

Dozarea fardului de ochi inseamna sa aplicam fardul in cantitati mici, treptat pana obtinem culoarea pe care o dorim. Ca sa dozam fardul corect, putem lua fard pe pensula sau aplicator, dupa care sa scuturam pensula/aplicatorul astfel incat orice fard in exces sa pice pe jos si nu pe fata.

Avantaj: lucram curat de la inceput, nu trebuie sa facem corectii sau sa avem alte costuri cu alte instrumente, cum ar fi benzile protectoare.
Dezavantaj: se invata mai greu. Dar cand iese, e ca mersul pe bicicleta. Nu se uita niciodata.

Cum vi se par aceste trucuri? Voi le-ati incercat? Ce probleme mai intalniti cand va machiati?