Thursday, October 15, 2015

Cum alegi culorile pentru a-ti pune in valoare frumusetea naturala

Dragile mele,

Revin astazi cu informatii despre culori si subtonurile/nuantele pielii. Ce inseamna asta mai exact? Adica cum folosim culorile in make-up, pentru a fi in avantajul nostru. Sunt culori care se potrivesc unui subton sau nu. Am vazut de multe ori fete pe strada machiate in culori care nu le avantajau deloc dar si persoane care parca erau scoase din cutie. Ce face diferenta majora intre ele? Alegerea culorilor potrivite pentru subtonul fiecaruia. 

Exista trei  subtonuri ale pielii: unul cald (masliniu, auriu), altul rece (roz sau albastrui) si altul neutru (o combinatie intre cele doua) care este foarte confuz pentru multe persoane :).
Poate va intrebati cum identificam aceste subtonuri si cum alegem culorile potrivite pentru fiecare subton. Ei bine, mai jos am descris cateva criterii care sa va ajute sa constientizati aceste aspecte si pentru care sa aveti raspunsul imediat daca le aplicati.

Persoanele cu subton rece au venele de culoare albastra sau mov. Li se potrivesc mult mai bine bijuteriile argintii decat cele aurii. Le sta mult mai bine cu culori pastel sau bijuterii pastel, versus cele pamantii. Se ard foarte repede la soare sau se fac roz/rosii cand se bronzeaza. Au de obicei ochi de culoare albastra, verde sau gri si parul deschis la culoare.
Persoanele cu subton cald au venele de culoare verde. Li se potrivesc mai bine bijuteriile aurii decat cele argintii. Culorile pamantii li se potrivesc ca o manusa iar bronzul este auriu, masliniu. Persoanele cu subton cald au de obicei ochii caprui sau maro cu tonuri de par mai bogate.
Persoanele cu subton neutru de obicei nu prea isi pot da seama de subton daca fac doar testul de culoare a venelor. Li se potrivesc la fel de bine atat bijuteriile aurii cat si cele argintii. De obicei li se potrivesc atat culorile pastelate cat si cele pamantii. Au culoare maslinie cand se bronzeaza.


Acum, ce facem cu informatiile primite? Le folosim pentru a ne alege produsele care ne pun in valoare frumusetea naturala.

Alegerea fondului de ten in functie de subtonul pielii:

Alegerea fondului de ten se face in functie de tipul pielii (vezi aici cum) si in functie de subtonul acesteia. Pentru ca despre alegerea fondului de ten in functie de tipul pielii v-am mai povestit intr-un articol anterior (vezi aici), acum vreau sa va vorbesc strict despre alegerea acestuia in functie de subton. 

Cand mergem la cumparaturi dupa Fond de ten poate fi destul de dificil de asociat cu subtonul pielii, deoarece acest subton nu se vede de fapt pe suprafata pielii. De exemplu, este posibil sa aveti un ten rosu sau cenusiu la suprafata, insa subtonul sa fie usor galbui spre bej. Veti vrea sa neutralizati supratonurile cu ceva neutru si veti putea alege un fond de ten usor galbui spre bej, astfel potrivindu-se perfect cu subtonul natural al pielii. 

Persoanele cu subton cald sau neutru vor alege fondul de ten care are nuanta de galben. Persoanele cu subton rece vor alege un fond de ten care are nuanta de roz. 

Alegerea Blush-ului/Fardului de obraz:

Pentru subtonurile calde se potrivesc culorile de piersica, coral
Pentru subtonurile reci se potrivesc trandafiriu sau roz.

Alegerea culorilor pentru fardurile de ochi:

Mai jos gasiti paleta de culori ce se potriveste fiecarui subton.



Nu uitati sa tineti cont si de regulile invatate in scoala, la desen, legate de culori: Cand o culoare complementara este asezata langa o culoare primara, acestea creeaza un contrast scotandu-se una pe cealalta in evidenta. 



Voi cum va alegeti culorile cand va machiati? Tineti cont de subtonul pielii? V-ati machiat vreodata folosind culori care nu va avantajeaza?