Saturday, August 29, 2015

Produse de make-up "coapte" sau ce inseamna "baked make up"

Tocmai am aflat de o chestie interesanta, uitandu-ma aseara la un review pe youtube despre iluminatoare :). Exista ceva ce se cheama "baked make-up" sau "baked powder". Mi s-a parut super interesant si am zis sa caut sa vad despre ce este vorba. Adica, chiar e copt?

Se pare ca da. Eu inca nu am vazut produse pe care sa scrie "baked" sau "copt" in Romania,ce-i drept nici nu stiam ca exista asa ceva, insa in US (Statele Unite) am vazut ca exista astfel de produse de la pudra de fata, la farduri de ochi, fard de obraz sau iluminatoare.

Probabil va intrebati, ca si mine "Cum adica copt?". Ei bine, se pare ca aceste produse de machiaj incep prin a fi cremoase si se coc o perioada de timp pana cand devin solide si uscate. Acest proces face ca fardurile sa aiba o textura cremoasa si catifelata. Interesant nu?

Totodata aceste produse au nevoie de mai putine ingrediente de umplere, astfel ca rezulta culori mult mai pigmentate si concentrate si care dureaza mai mult. Clar imi voi cumpara cand ajung in US astfel de produse sa vad despre ce o vorba, cum se aplica, cum se simt pe fata si cat de mult rezista :). Se pare ca acest tip de produse au o calitate mai luminoasa si mai vibranta decat celelalte si datorita originii lor umede se pot folosi atat uscate cat si umede (cu o perie sau buretel umezite in prealabil).

Elf cosmetics baked eye shadows

Voi ce parere aveti? Ati auzit de astfel de produse? Ati folosit? V-au placut? Cum sunt? Lasati un comentariu mai jos cu parerile voastre :).

Pana data viitoare, sa aveti un sfarsit de saptamana frumos, colorat, si plin de bucurie :).

Friday, August 28, 2015

Demachierea

Asa cum va povesteam in articolul despre ingrijirea tenului, azi va scriu despre demachiere. Probabil va intrebati de ce tot aleg subiecte din astea legate de ingrijire:). Ei bine, pentru ca intotdeauna am avut impresia ca imi ingrijesc tenul si ca stiu sa ma demachiez si nu a fost chiar asa.

Cand am inceput sa ma documentez despre make-up, ingrijire si mentinerea unui ten sanatos si curat am ramas surprinsa sa aflu ca faceam de fapt doar o parte din ceea ce inseamna demachiere.
Am mai fost pe la cateva tratamente din astea de fata (eu neavand probleme cu tenul, nu am considerat sa am nevoie de mai multe) si acolo intradevar imi curatau tenul in profunzime. Se simtea improspatat si curat. Totusi mi se parea o prea mare bataie de cap sa fac asta in fiecare zi. Ma intrebam atunci: cum ar fi sa fie tenul meu asa, in fiecare zi? Si am aflat si am si inceput sa fac asta (da, in fiecare zi).

Sa revenim la demachiere. Exista mai multe produse pentru demachiat care indeplinesc cate o functie importanta pentru piele. In cele ce urmeaza o sa va povestesc ritualul meu de demachiat (dar si ce rol au produsele pe care le folosesc) din fiecare seara si dimineata (dureaza maxim 10 minute seara si 5 minute dimineata) care mi-a schimbat pielea, a intinerit-o si nu imi mai apar bazaconii pe care sa trebuiasca sa le ascund cu corector sau fond de ten :). Inainte de a continua cu pasii de demachiere corecta a tenului, vreau sa va spun ca datorita faptului ca am tenul mixt (vezi articolul despre ingrijirea tenului) am ales sa folosesc numai produse fara ulei, speciale pentru acest tip de ten.

sursa: www.123rf.com

Primul pas o reprezinta demachierea ochilor. Nu toate lotiunile demachiante sunt pentru ochi. Exista unele lotiuni (creme, uleiuri, geluri) demachiante doar pentru fata, sau ochi si buze sau pentru toata fata (incluzand ochii si buzele). E bine sa vedeti ce scrie pe ele inainte de a le cumpara. Cum demachiam ochii ca sa fie cat mai putin stresant pentru ei? Eu folosesc un demachiant lichid pentru machiaj waterproof, imbib bine un disc in demachiant si il tin pe ochi (ochiul inchis bineinteles) in jur de 30 sec - 1 min. Dupa asta cea mai mare parte din machiajul ochiului este curatat deja. Poti sterge in continuare de sus in jos (pentru a curata rimelul) insa nu freca. Asta nu o sa curete mai repede sau mai bine ci doar iti va irita ochiul. Impatureste discul demachiant in doua si curata usor linia genelor (atat pleoapa superioara cat si cea inferioara). Daca nu te dai cu eyeliner sau creion, e posibil ca acest pas sa nu fie absolut necesar.

Pasul 2: dupa ce am curatat bine ochii (fara sa intindem machiajul pe toata fata) demachiem fata pentru a lua mare parte din fondul de ten si particulele de praf din timpul zilei. Eu folosesc o apa micelara care isi face foarte bine treaba. Cu un disc imbibat bine in apa micelara (dar fara sa curga pe mine) imi sterg usor fata.

Pasul 3: curata fata cu un gel de curatat. Asta iti va ajuta tenul sa indeparteze impuritatile si va curata tenul mai in profunzime. Cum folosesti gelul? Iti umezesti fata, iti pui un pic in palma si te speli pe fata cum te-ai spala cu un sapun. Apoi clatesti bine fata si o stergi pe un prosop de fata sau un prosop de hartie pentru a indeparta apa in exces. Curatand porii in profunzime te asiguri ca nu lasi nimic care ar putea crea neplaceri pielii (cosuri, acnee, bube). Poti elimina pasul 2 daca ai un cleanser bun.

Pasul 4: Foloseste o lotiune tonica (un toner) special pentru tipul tau de piele. Lotiunea tonica are rolul de "limpezire", de eliminare a resturilor ramase. Uneori daca folosesti un gel/lapte demachiant, ramane o pelicula pe piele care se poate curata cu ajutorul lotiunii tonice. In plus, lotiunea tonica stimuleaza, reimprospateaza si hidrateaza tenul. Lotiunea tonica se foloseste atat seara cat si dimineata, pentru a indeparta excesul de sebum produs in timpul noptii, si se utilizeaza inaintea cremei de zi. Seara se utilieaza doar dupa demachiere. Cum o folosesti? Pui lotiune tonica pe un disc si stergi usor fata. Daca discul ramane curat, fata ta este curatata bine. Daca mai prezinta machiaj, inseamna ca nu e tocmai curata. Incearca sa o mai cureti o data. Eu folosesc exact pasii de mai sus si nu a fost niciodata nevoie de re-curatare.
Beneficiul major al lotiunii tonice este ca reface ph-ul pielii.

Pasul 5: Aplicarea cremei de hidratare potrivita tipului de ten.

Demachierea tenului se face de doua ori pe zi, atat dimineata cat si seara. Cu cat il vom curata si vom tine cont de nevoile tenului nostru, cu atat il vom aveam proaspat, tanar si curat intreaga zi. Si daca nu ma crezi pe cuvant, incearca sa faci asta pentru cateva zile. Produsele pe care le-am mentionat nu sunt batute in cuie (iti poti cumpara un demachiant care curata toata fata, poti folosi servetele demachiante, doar gel de curatare pentru fata). Cel mai bine este sa vezi ce functioneaza pentru tine.

Anunta-ma cum a fost experimentul intr-un comentariu mai jos :).

Daca crezi ca acest articol ar fi util si pentru prietenele tale, da un share :).


Thursday, August 27, 2015

Ingrijirea tenului

Sunt multe de spus cand vine vorba de tipurile de ten si despre ingrijirea fiecaruia dintre ele. De ce este important sa stim acest lucru? Fiindca daca nu alegem produsele de ingrijire potrivite pentru fiecare tip de ten, riscam sa il imbatranim si sa dezvoltam diferite probleme ale pielii, pe care altfel nu le-am avea, iar tenul ar arata tern si imbacsit.

Pielea frumoasa incepe cu un stil de viata sanatos. Nutritia, sportul, somnul, soarele, alcoolul, stresul, fiecare dintre ele contribuie la felul in care pielea noastra arata in fiecare zi. Dar mai intai sa intelegem ce e pielea si ce e cu ea :).

Cum functioneaza de fapt pielea? Pielea este formata din trei straturi: hipoderma, derma si epiderma. Epiderma este stratul de la suprafata pielii care ne arata imediat daca este ceva in neregula cu pielea sau corpul nostru.

sursa: http://skincares2016.info/

Derma este compusa in cea mai mare parte din colagen si elastina, proteine care dau pielii structura, tarie si flexibilitate. Pe masura ce trec anii, productia de colagen si elastina scade astfel ca se poate observa pierderea fermitatii, o textura mai dura si riduri mai evidente. Tot in derma se mai gasesc si foliculi de par, nervi, vase de sange si glandele sebacee, glande care produc sebum. Aceasta substanta uleioasa, acopera epiderma si creeaza un strat protector impotriva pierderii umiditatii. Prea mult sebum are ca rezultat o piele uleioasa. 

Cum sa recunoastem si sa ingrijim tenul in functie de tipul lui?

Tenul normal: este tenul care se simte confortabil asa cum este. Are o textura buna si pori egali. Obrajii sunt mai uscati decat celelalte zone ale fetei. Continutul de apa si ulei din piele este echilibrat. 

Pielea normala are nevoie de o curatare cu o lotiune de curatare normala, exfoliere de doua ori pe saptamana, hidratare cu lotiuni usoare si folosirea cremelor cu factor de protectie solara.

Tenul uscat: simti ca te strange pielea dupa ce te speli, arata uscat (se formeaza o pelicula uscata de piele - ca niste fulgi), pielea se simte dura si inegala - deshidratata, poate fi sensibila, porii sunt mici, aproape invizibili, prezinta linii fine mai repede decat celelalte tipuri de piele.

Pielea uscata are nevoie de ingrijire speciala. Foloseste lotiuni de curatare hidratante, stai cat mai putin la soare si foloseste o crema cu un factor de protectie mai mare. Pentru a-ti hidrata mai bine pielea te poti da cu un strat de ulei usor pentru fata, iar apoi sa aplici o crema hidratanta. Incearca sa folosesti umidificatoare daca stai in medii cu aer conditionat sau caldura excesiva, deoarece acestea iti pot deshidrata si mai mult pielea.

Tenul gras: tenul este uleios si lucios in special in zona T. Poate avea pori largi, vizibili. Linii fine pe fata (ca efect al imbatranirii).

Pielea grasa are nevoie de o curatare de doua ori pe zi pentru a preveni acumularea murdariei in pori. Foloseste lotiuni de curatat, fara alcool, pentru ten gras, pentru a elimina excesul de ulei. Atentie tenul gras are nevoie de hidratare. Pentru asta foloseste creme care nu contin deloc ulei (ar trebui sa vezi pe ambalaj: oil-free). Cu cat tenul este mai deshidratat (nu il hidratezi cu crema) cu atat va produce mai mult sebum. 

Tenul combinat: tenul este uleios/lucios doar in zona T (frunte, nas, barbie). Obrajii sunt uscati. Porii sunt mai mari pe frunte, nas si barbie. 

Pentru a ingriji tenul mixt poti folosi doua tipuri de lotiuni de curatare, tonice si creme (una pentru zona T si alta pentru obraji) sau poti cauta produse speciale pentru acest tip de ten, care se gasesc peste tot (voi reveni cu un review al produselor pentru ten mixt folosite de mine).

Tenul sensibil: poate varia de la uscat la gras. Se irita usor de la cosmetice, creme si lotiuni de curatare. Predispus la roseata si mancarimi.

Acest tip de ten are nevoie de o curatare blanda cu lotiuni usoare, neparfumate. Foloseste tot timpul o lotiune tonica fara alcool. Gasesti peste tot creme si lotiuni specifice acestui tip de ten (probabil vor avea o eticheta cu "sensitive skin").

Cam astea ar fi informatiile esentiale pentru ingrijirea tenului. Ca sa aflati ce tip de ten aveti, priviti-va in oglinda dimineata dupa ce v-ati trezit, inainte sa va spalati pe fata. Cum arata? Este uleios/lucios? Este uscat? Este uleios doar in zona T? Cum se comporta la produsele cosmetice? In functie de analiza pe care o veti face, veti stii ce produse se potrivesc cel mai bine tenului vostru. 

Voi reveni cu un alt articol referitor la produsele pentru ingrijirea tenului (demachiant, lotiune tonica, crema, gel ochi, serum): ce inseamna, cand, cum si unde le folosim.

Pana atunci, ramaneti frumoase si aveti grija de voi :). 

Un prim articol

Primul meu articol din blog. Wow :). Cum se poate si mai bine de atat?

As vrea sa incep acest prim articol cu motivul pentru care am facut blog-ul: mi-a placut dintotdeauna sa ma aranjez si sa ma machiez, insa am avut tot timpul informatii lipsa (am aflat abia acum la 30 ani unele informatii esentiale de ingrijire a tenului) pe care a trebuit sa le caut singura pe site-uri, canale youtube, carti si prin tot felul de locuri. Si pentru ca stiu ca sunt destule persoane ca mine, m-am gandit sa dau mai departe informatiile pe care le-am aflat si pe care le caut in mod continuu despre make-up, ingrijire si produse.


Asa ca, daca sunteti interesate de acest domeniu, daca va place sa va aranjati si credeti ca acest blog va contribui vietii voastre, va astept in continuare cu sfaturi, pareri si idei :).

Chin-Chin si revin cu urmatorul articol despre: Ingrijirea tenului in functie de tipul acestuia.