Thursday, December 3, 2015

Greseli in Make-up pe care le facem fara sa stim

Azi m-am pus pe scris serios :). In ultima vreme nu am mai avut inspiratie sa scriu insa revin cu informatii noi si pe viitor si cu niste review-uri de produse ;-).

Si despre ce vorbim in continuare, poate va intrebati. Ei bine, despre greseli frecvente in machiaj si cum le putem evita.

Mai bine sa stim care sunt acestea si sa le corectam decat sa mergem ca niste clovni pe strada.

sursa foto: http://mymakeupideas.com/

Mai jos avem unele dintre cele mai comune si frecvente greseli in make-up:

  1. Nuanta prea inchisa de fond de ten - o greseala pe care o vad frecvent la persoanele din jurul meu. Multe  fete probabil nu stiu despre subtonul pielii lor si ce tipuri de fond de ten le ajuta (afla aici ce subton ai si ce culori folosesti si aici cum alegi fondul de ten potrivit). Fondul de ten nu are scopul de a-ti "bronza" tenul. Rolul fondului de ten este de a crea un ten neted, fin si pentru a acoperi imperfectiunile. De asta ar trebui sa folosim un  de fond de ten care sa imbina cu pielea.
  2. Aplicarea machiajului pe piele uscata, descuamata - pe pielea uscata sau descuamata, fondul de ten nu va face decat sa puna in lumina ceea ce nu vrem de fapt sa se vada. Reparam uscaciunea pielii prin exfoliere regulata (pentru a scapa de scuame) si apoi aplicam o cream foarte hidratanta. Pielea fina inseamna aplicare mai usoara si un aspect finit.
  3. Folosirea fardului de pleoape albastru -  Fardul de pleoape albastru functioneaza doar pentru anumite persoane - fetitele la recitaluri de dans sau petreceri tematice 1970. Daca nu sunteti unul dintre acesti oameni nu il purtati. Vezi aici cum alegi culorile potrivite pentru tine.
  4. Depasirea formei buzei  - probabil ati auzit sau ati incercat sa va faceti linia buzelor mai sus decat este ea de fapt pentru a va face buzele prea groase. Dac vreti totusi sa va faceti buzele mai voluptuoase, folositi un creion de buze in aceeasi nuanta cu rujul pe linia exterioara a buzelor dar fara sa o depasiti. 
  5. Pensatul excesiv al sprancenelor - cand sprancenele sunt bine ingrijite aspectul ochilor si al fetei este unul uniformizat si frumos. Mergeti la un profesionist pentru a va da forma si apoi incercati sa pensati doar firele crescute peste acea forma. Asa ca ramaneti doar la curatarea zonei unde cresc firele in plus si urmati forma naturala a sprancenelor.
  6. Purtarea unei palete intregi pe pleope - chiar daca paleta voastra de make-up are 4 culori asta nu inseamna ca ar trebui sa le puneti pe toate pe pleope in acelasi timp. Purtati doar trei culori o data (o nuanta medie pentru pleoape, una deschisa pentru zona de sub spranceana si una inchisa pentru pliul ochiului)
  7. Folosirea excesiva a blush-ului - cu toate ca blush-ul in obraji da impresia de prospetime, folosirea in exces sau a unor culori prea inchise ne pot face sa parem ca aratam ca niste paiate. Vezi aici culorile de blush potrivite tenului tau. 
Voi ce parere aveti? Ce greseli ati mai vazut? 

xoxo