Saturday, September 26, 2015

Cum aleg fondul de ten potrivit?

Am revenit din concediu cu forte proaspete si lucruri despre make-up :). Deci sa ne asezam comfortabil, sa ne relaxam si sa incepem :).

Fondul de ten...hmmmm....un subiect atat de dezbatut si impartit intre femeile care il prefera si cele care nu s-ar da cu el pentru nimic in lume :). Care o fi treaba cu el, de e asa in vizorul tuturor? :). Poate dupa ce o sa intelegem mai bine ce este cu fondul de ten, maine vom avea mai multe doritoare de finish-ul pe care il lasa :) si marim grupul celor care prefera sa se dea cu fond de ten.

Multe femei evita sa foloseasca fondul de ten pentru ca sunt speriate de efectul nenatural de masca. Piata fondurilor de ten este atat de dezvoltata zilele acestea ca se gasesc toate tipurile si brandurile posibile. Fondul de ten este produsul cosmetic care primeste cea mai mare atentie din randul femeilor. Cum fondul de ten este un produs pe care il folosim zilnic trebuie sa avem o atentie sporita cand il alegem. Cand aplicam fondul de ten trebuie sa tinem cont de doua lucruri: primul lucru este sa alegem nuanta perfecta tenului si al doilea este sa alegem formula perfecta tipului de ten.

Daca vi se pare ca alegerea fondului de ten este complicata, cititi mai departe. Data viitoare cand veti merge sa cumparati fond de ten, veti vedea ce simplu este :). Trebuie doar sa tineti cont de informatiile de mai jos:

Tipuri de fond de ten:

Cremele colorante (BB, CC): aceste sunt o combinatie intre crema si fond de ten; calmeaza pielea in timp ce da un pic de acoperire tenului. Acestea sunt ideale pentru pielea tanara sau curata (fara probleme). Spre deoseibire de alte fonduri de ten, acestea se pot aplica cu degetele.



Fondurile de ten lichide: acestea se potrivesc tuturor tipurilor de ten, mai ales tenului uscat. Daca ai ten gras, cauta un fond de ten fara ulei (oil-free) pentru a acoperi tenul fara sa-i agravezi problemele existente deja datorita grasimii in excess.



Fondurile de ten crema: sunt groase, bogate si hidratante, ceea ce le face ideale pentru tenurile uscate si mature. Au o textura grea si complexa, astfel ca trebuie imbinate, amestecate bine in piele (de preferinta cu un buretel cosmetic sau o pensula pentru fond de ten).



Fondurile de ten spuma (mousse): sunt foarte hidratante si perfecte pentru tenurile uscate. Pentru a aplica acest fond de ten, pune un pic pe mana si apoi aplica pe fata punctat cu un buretel.



Fondurile de ten compacte:  aceste sunt formule "all-in-one", care contin deja pudra. Vin intr-o formula compacta, de obicei au propriul buretel pentru aplicare.



Fondurile de ten stick: acestea sunt fondurile de ten originale datand din primele zile de Hollywood. Ele sunt cel mai bine folosite pentru utilizarea pe tenurile patate. Au acoperire mare.



Cum se aplica fondul de ten?

Testeaza fondul de ten pe partea interioara a antebratului (este cea mai apropiata culoare de cea a gatului) sau pe gat. Fondul de ten ar trebui sa se amestece bine cu culoarea pielii gatului, nu cu cea a fetei. Nu te hotari instant. Dureaza cam un minut ca culoarea sa se usuce si sa interactioneze cu substantele din piele. Pigmentii rosii ar trebui sa se dezvolte primii, astfel ca va aparea roz la inceput. Apoi mergi la cea mai apropiata sursa de lumina naturala. Chiar si cel mai luminat magazin cosmetic, tinde sa aiba luminare fluorescenta care distorsioneaza culoarea. Daca ai ales culoarea potrivita, va disparea in piele.

Asa ca dragelor, data viitoare cand mergeti la cumparaturi, tineti cont de ce am scris mai sus si cu siguranta veti alege un fond de ten potrivit voua, care nu creeaza efectul de masca pe fata.

Si nu uitati, daca considerati utile informatiile de pe blog, dati un share prietenelor :) si scrieti-mi in cazul in care doriti informatii despre ceva anume :).